Gülden Karaböcek'in yıllar sonra ortaya çıkan görüntüleri çok konuşuldu

Gülden Karaböcek'in yıllar sonra ortaya çıkan görüntüleri çok konuşuldu

Şarkıları ile 80'li yıllara damga vuran Gülden Karaböcek'in yıllar önce bir çorbacıda şarkı söylerken çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. 

69 yaşındaki Karaböcek'in hızla yayılan görüntülerine yorum yağdı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları Gülden Karaböcek'in performansına övgüler yağdırırken, bazıları ise usta sanatçının daha fazla değer görmesi gerektiği şeklinde yorumlar yaptılar.

Gülden Karaböcek, 70'li yılların ilk yarısında Aşık Veysel, Aşık Mahzuni Şerif, Neşet Ertaş, Aşık Nesimi Çimen, Aşık Mevlüt İhsani gibi ozanların eserlerini başarıyla seslendirir. Arif Sağ, Selahattin Bölük, Yücel Paşmakçı, Bedir Çağlayan gibi Türk Halk Müziği'nin duayenleriye çalışan Gülden Karaböcek bu dönemde Aşık Veysel'den "Derdimi Dökersem Derin Dereye", Aşık Mahzuni Şerif'ten "Mehmet Emmi", "Dumanlı Dumanlı", "Nem Kaldı", "Dokunma Keyfine Yalan Dünyanın", "İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım ve "Yalancısın", Sabahattin Ali'den "Aldırma Gönül", Ali Ercan'dan "Adaletin Bu mu Dünya", Neşet Ertaş'tan "Gönül Dağı" ve "Sarmaşık Güllere Dolandım", Aşık Mevlüt İhsani'den "Oy Beni Beni" ve "Oy Bende Yare Bende", Selahattin Bölük'ten "Gel Bari Bari", Pir Sultan Abdal'dan "Dostum Dostum", Aşık Ali İzzet Özkan'dan "Şu Sazıma Bir Düzen Ver" gibi eserleri seslendirdi.

 

 

 

Paylaş